e mag

">

vineri, 13 martie 2009

Care pe care??

De data aceasta chiar sunt nelamurita. Cel pus sub lupa este Vitas;;) Cand am ascultat prima data melodia Ciocarlia, cantata alaturi de Maestrul Gheorghe Zamfir, vag mi-a trecut prin minte ca melodia ar putea fi preluata de la Maria Ciobanu. Am crezut ca tot omul ca melodia adaptata este "Ciocarlia" romaneasca, preluata la un moment dat de Bregovic. Dar nu. Dupa sapaturi;;), am observat ca de fapt melodia se numeste "Lie ciocarlie".



Ca un omagiu Mariei Ciobanu, Andra s-a gandit sa interpreteze si ea aceasta melodie. Nu contest calitatile ei vocale, dar de aceasta data nu a luat o decizie inteleapta. Linia melodica a fost schimbata, si nu in bine, ca in cazul Vitas, care si-a castigat un avantaj absolut, si anume orchestratia sustinuta de Gheorghe Zamfir. Va las totusi sa o urmariti si pe Andra.


Pe Vitas nu il mai bag in acest post, pentru ca il aveti putin mai jos.

Ma bucur ca aceasta melodie a ajuns si la urechile ucrainianului/rusului Vitas, pentru ca talentul lui ii permite sa interpreteze o asemenea melodie. Si nu pot sa fac comentarii malitioase, cum ca "de ce ne ia melodia si o canta in concerte?". Atat timp cat o interpreteaza in limba romana, ar trebui sa fim bucurosi, pentru ca ne este promovat folclorul pe mai multe canale decat ne permitem noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu