e mag

">

sâmbătă, 5 martie 2011

Copilul


Toti spunem ca suntem capabili sa ne hotaram viata, insa trebuie sa ne gandim de o mie de ori inainte daca si in ce conditii facem un copil. Pana si cele mai iubitoare cupluri ajung sa se desparta si e mult mai greu sa fie un copil la mijloc. De ce am constientizat mai mult seriozitatea cu care trebuie facut un copil? Din cauza divortului dintre Monica si Irinel Columbeanu.
Este foarte greu pentru ambii sa renunte la copilul sau: Monica si-a marcat intreaga viata alegand sa fie mama la 18 ani, iar Irinel a ajuns la o varsta in care probabil constientizeaza ca averea sa mai de pret este fetita lui. Eu nu pot sa ma gandesc cum ar fi sa ii dau unei alte persoane pisica mea, apoi un copil care este sange din sangele tau?
Cand Monica si-a etalat cu mandrie in noaptea nuntii testul de sarcina pozitiv, toata lumea spunea ca si-a asigurat viitorul, ca orice ar fi, Irinel ii va da bani pentru fetita. Acesta este faimos pentru darnicia sa cu femeile din viata sa, dar si un aspru pedepsitor al celor care alegeau sa il paraseasca. Biana Brad a suferit scump cand l-a inselat, luandu-i-se si mobila din apartament (bineinteles, cumparat de el). Insa acum, merge prea departe. Monica nu ramane doar fara toate cadourile primite (ceea ce mi se pare injositor pentru Irinel, pentru ca demonstreaza ca el a intentionat dintotdeauna sa cumpere dragostea, iar cand aceasta disparea, taia finantarea),ci si risca sa fie decazuta din drepturile parintesti. Una este sa fii meschin si sa iei inapoi cadourile oferite si alta este sa te razbuni pe mama copilului tau pentru ca vrea sa te paraseasca, cum tot una este sa vrei sa lupti pentru custodia puiului tau si alta este sa decazi din drepturi o mama.
Am ajuns sa discut pe larg acest subiect de mare actualitate pentru ca, extrapoland, este o situatie care ar trebui sa fie invatatura de minte pentru toti. Daca vrei sa faci un copil, baga mana in foc pentru cel de langa tine sau pentru tine. Nu stii cum se intoarce viata si nu trebuie sa va pedepsiti nici pe voi si nici pe copilul ce il lansati intr-o lume neprietenoasa.
Sa nu intelegeti ca nu incurajez persoanele sa faca bebelusi, dar le indemn sa se gandeasca de multe multe multe ori inainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu