e mag

">

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Merit sa vad!

Echipa FOCUS, formata din 18 membri, studenti in an terminal la master, specializarea Marketing si Comunicare in Afaceri, in cadrul Universitatii "Al.I.Cuza", organizeaza evenimentul "...Merit sa vad!", in parteneriat cu clubul Rotaract Iasi 2000 si va aduc in prim plan cazul unei fetite ce doreste sa intre in normalitate, la fel ca ceilalti copii de varsta sa.
Evenimentul "...Merit sa vad!" este organizat in scop caritabil. Banii obtinuti din vanzarea biletelor, respectiv din donatiile ulterioare, vor fi folositi pentru a oferi o operatie oftalmologica cu laser unui copil orfan de tata, care s-a nascut cu probleme grave de vedere si care supravietuieste impreuna cu mama dintr-un singur venit sigur - alocatia copilului.

Ana Maria Tudorache are 11 ani, este eleva in clasa a V-a si locuieste impreuna cu mama ei in comuna Ungheni, judetul Iasi. Ana Maria este un copil deosebit, insa nu are o viata usoara. Fetita s-a nascut cu pleoapele lipite si din aceasta cauza a trebuit sa fie supusa la 3 interventii chirurgicale (operatiile au fost axate pe taierea din pleoape), in urma carora i-a fost redata vederea doar intr-o masura foarte mica.

Medicii considera ca ar fi posibila o operatie cu laserul, insa numai dupa ce ar mai avea loc o noua interventie pentru deschiderea pleoapelor, deoarece ochiul se vede prea putin. In momentul de fata Ana Maria are nevoie urgenta de ochelari. In acest sens, am facut primul pas si am reusit sa ii asiguram un consult oftalmologic si ochelarii necesari.

Desi problemele de vedere constituie un mare impediment in calea studiului, Ana Maria da dovada de multa perseverenta si face eforturi pentru a obtine rezultate bune la invatatura, ea fiind printre primii elevi din clasa.

Pe langa problemele de sanatate cu care se confrunta, Ana Maria este o fire ambitioasa care infrunta lipsurile zilnice si totodata rautatile copiilor din jur.
"Merit sa vad!" este un eveniment de tip cultural-artistic si consta preponderent intr-o sustinere scenica a recitalului "Sunt un orb" de catre renumitul actor Horatiu Malaele.
Evenimentul va avea loc Vineri, 20 Mai 2011, ora 19, la Teatrul Luceafarul, sala mare.

"Sunt un orb" este un spectacol complex, o pleiada de poezii care te trece prin toate starile - Marin Sorescu, Teodor Paca, George Toparceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Tarnea, Geo Dumitrescu, Nazim Hicmet, Adrian Paunescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu