e mag

">

luni, 4 iulie 2011

Hai sa radem!

De bravii elevi ai tarii care nu au luat bac-ul. Nu ma bucur pentru raul lor, dar nici nu pot sa ii plang. Au avut 4 ani la dispozitie in care sa isi pregateasca viitorul si au crezut ca pot fenta sistemul. Nu este drept sa se dea vina in permanenta pe profesori. Acestia sunt demotivati de salarizarea lor sau unii nu au ce cauta la catedra, dar experienta mea trecuta mi-a demonstrat ca daca vrei sa inveti pe cont propriu, poti. Nu te opreste nimeni sa consulti multiple manuale, sa lucrezi independent din culegeri. Daca preferi distractia sau sa ignori scoala, stai pe tusa un an sau o vara. Poate nu e frumos sa rasucesc cutitul in rana a peste 50% dintre cei care au dat anul acesta bac-ul, dar cred ca fiecare isi merita soarta, de aceea tin sa ii felicit pe cei sub 50% care au luat examenele, unii cu note chiar frumoase.
Acesta ca fi un an de referinta pentru toti liceenii si cand se vor gandi ca poate vor copia la bac, isi vor aminti de 2011, cand s-a picat foarte mult pentru ca au fost supravegheati strict.
Cat despre profesori, sper sa isi recunoasca si ei greselile si sa fie mai exigenti, chiar daca mostenirea genetica a elevilor lor este o cauza a rezultatelor slabe. Invatamantul romanesc, contrar plangerilor celor slabi, este unul mediu, ce ar trebui absolvit de multi tineri ai patriei.
Eu doresc multa putere de munca tuturor si cred ca universitatile abia asteapta sa incaseze taxe de la cei care nu au reusit sa ia examenul vara aceasta.

6 comentarii:

  1. Nu e de râs, greşeşti. E de plâns, de fapt. Pentru că elevii nu învaţă, e drept, dar există şi mulţi profesori care nu îşi fac datoria. Profesorii nu lasă repetenţi, că, deh, vorba aia, şi tot ei se miră de ce elevul x sau y a luat 1.20. Scuză-mă, dar e un cerc vicios în care sunt mai toţi vinovaţi.

    PS: La şcoală te duci ca să înveţi, nu ca să iei note. ŞI nici ca să te pregăteşti în particular.

    RăspundețiȘtergere
  2. si atunci ce e de facut? sa dam afara profesorii incompetenti? oricum cred ca asta va fi urmatorul pas, si chair daca e dureros, probabil va fi un pas inainte pentru invatamantul romanesc. Aceeasi profesori au fost si pana acum, iar elevii luau bac-ul pentru ca, probabil, se duceau la furat in timpul examenelor. Deci e clar ca o supraveghere stricta a condus la aceste rezultate dezamagitoare. Eu am invatat in particular si imi era mai mare dragul sa conspectez din diferite carti, sa imi organizez materia in asa fel incat sa o inteleg si sa o asimilez. All in all, nu te contrazic in nimic, dar nici nu ii voi plange pe cei care au ales sa nu invete.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma bucur de aceste rezultate. Si pun pariu ca pe ici pe colo tot s-a mai copiat.
    Liceul ca liceul.. e obligaotoriu, dar sper sa vad mai putini studenti care nu stiu altceva decat sa doarma, sa joace pe PC, sa fumeze ierburi.. sa bea.. etc. Oricum guvernul vrea sa reduca investitiile in invatamant, asa ca un numar mai mic de studenti le vine ca o manusa. Sa ramana putini si buni. Lichelele la cules capsuni.
    cristi

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua ,

    Sunteti interesati de o colaborare - link exchange .
    Aceasta colaborare consta in adaugarea unui link ( http://www.jocuri-3d.org - jocuri 3d ) pe blog-ul dvs.
    iar eu adaug pe blog-ul meu ( http://blogjocuri.wordpress.com ) link-ul cu blog-ul dvs.

    Mail contact : tromba.mihai@gmail.com


    Multumesc pt timpul acordat,
    O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu m-am putut abtine :) "Acesta ca fi un an de referinta pentru toti liceenii..."

    si parerea mea e ca a fost un "mers" de-al ministerului de-a se razbuna si pe profesori si pe elevi de le-a dat subiecte incurcate. Acum au o scuza pentru a-i pedepsi si da afara pe profesorii care l-au injurat pe Basescu. Bac-ul trebuie sa fie de dificultate medie incat sa-l ia si cei de la ţară , ca deh.. poate aia n-au bani de dat pe pregatire incat sa stie sa faca subiectele fenomenale ale Funeriului, dar totusi trebuie sa aiba o şansă de-a evita calea muncii la câmp, asta e discriminare !

    RăspundețiȘtergere
  6. well:D sa incep: nu Funeriu a facut subiectele, ci tot profesorii!
    cat despre cei de la tara, mai mult ca sigur nu mai sunt de la tara, pentru ca majoritatea liceelor sunt in oras. Poti evita calea campului si facand o scoala de meserii sau profesionala sau aplicand pentru o postliceala, unde nu iti trebuie bac-ul pentru a te inscrie. nu mi se pare discriminare. trebuie sa fie triati cei din scoli, pentru a deveni cu totii mai constiinciosi. tot ne batem in piept ca in scolile romanesti se invata multa materie si dificila. nu e deloc asa si asta se simte in stilul marlanului roman care se tot propaga pentru ca nimeni nu face nimic.

    RăspundețiȘtergere